RONDVAARTBOOT KAPITEIN

Mensen die mij al langer kennen weten dat ik pas echt gelukkig ben op het water. Ook in 2022 heb ik weer zo’n tien weken op onze zeilboot de Shelter rondgevaren met mijn partner Giny, familie, vrienden, kennissen en solo. En die hele lange zomer bleef een gesprekje met mijn buurman Peter in de jachthaven mij achtervolgen. Hij bleek rondvaartboot kapitein in Amsterdam en ik vroeg hem als grapje ‘dat is leuk, kunnen ze ook nog 65 plussers gebruiken?’ En het antwoord was ‘ja hoor!’ In een apart verhaal heb ik het verwarrende proces dat volgde beschreven. Na training en examens maakte ik drie maanden later een heuse carrièreswitch op mijn oude dag. Ik ben zzp rondvaartboot kapitein op salonboten in Amsterdam voor rederij Smidtje. En dat opent een nieuwe horizon.

Dit zijn de mogelijkheden om met mij als kapitein in een salonboot door Amsterdam te varen:

  • Je kan gewoon voor een gezelschap van 10 tot 18 mensen een tocht boeken bij Rederij Smidtje (www.smidtje.nl) voor salonboot Terra Nova of salonboot De Liefde. En daarbij aangeven dat je met mij als kapitein wil varen. Wel even van te voren checken of ik zelf wel beschikbaar ben! Dan krijg je “Daniëls Tour” waarbij ik je vanuit mijn persoonlijke ervaringen met Amsterdam rondleid over de grachten en Amstel.
  • Een variant is dat je een vanuit een bepaalde invalshoek of thema rondgevaren wil worden. Bijvoorbeeld in combinatie met een ‘heidag’ of inspiratiesessie. Dan kan je op dezelfde manier boeken bij Smidtje. Maar neem dan wel op tijd contact met mij op zodat ik een ‘tocht op maat’ kan ontwerpen.
  • Een hele andere, goedkopere, variant is dat je zelf een (open) sloep huurt en mij meeneemt als schipper. Dat is mogelijk bij meerdere rederijen. Overleg eerst even met mij.
Image